Senioren (vanaf 17 jaar)

Seniorenteams kunnen deelnemen aan de KNLTB voorjaarscompetitie (april – juni) en najaarscompetitie (sept – okt). Op de website van de KNLTB vind je het aanbod competitiesoorten en leeftijdscategorieën. De teams kunnen bestaan uit minimaal 4 dames, minimaal 4 heren of een mix van minimaal 2 vrouwen en 2 mannen. Elk teamlid moet lid zijn van TV Gevers.

Je meldt je aan voor de competitie met een compleet team. Aanmelden voor de voorjaarscompetitie start in december en voor de najaarscompetitie in juni.
Wil je graag competitie spelen, maar heb je geen team? Laat het onze competitieleider weten. Zij kijkt of ze een bestaand of nieuw team voor je kan vinden. Ook kan je deelnemen aan een Whatsapp groep, waarin teams om invallers vragen.

Elk team speelt 5 tot 7 keer per seizoen op vrijdagavond, zaterdag of zondag. Onze competitieleider regelt de inschrijving bij de KNLTB, houdt alle captains op de hoogte via een Whatsapp groep en maakt de baanindeling bij thuiswedstrijden. Voor vragen kan je terecht bij de competitieleider via competitie@tvgevers.nl

Wedstrijd TV Gevers

Junioren (tot 17 jaar)

Voor de jeugd zijn er aparte competities. Geef je op bij de tennistrainer van Pure. De trainer bepaalt op welk niveau het kind meedoet.

Jeugdcompetitie (11 tot en met 17 jaar)

In deze competitie spelen jongens en meisjes door elkaar.
Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers.
Het team speelt 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen.

Op deze leeftijd spelen de kinderen in een meisjescompetitie, jongenscompetitie of gemengde competitie. Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers.

Bij de meisjes- en jongenscompetitie speelt een team 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen. Bij de gemengde competitie speelt het team 2 jongens enkelpartijen, 2 meisjes enkelpartijen en 2 gemengd dubbelpartijen.

Tenniskids Competitie (t/m 12 jaar)

In de rode competitie spelen de jongste kinderen korte wedstrijdjes met een zachte rode bal op een kwart tennisbaan. Een team bestaat uit maximaal 6 kinderen. Jongens en meisjes spelen door elkaar. Elk kind speelt korte enkelspelwedstrijden tot 7 punten tegen verschillende andere kinderen. De kinderen beginnen meestal met een gezamenlijke warming-up.

In de oranje competitie spelen de kinderen wedstrijden driekwart baan met de oranje bal. Een team bestaat uit minimaal 4 kinderen. Jongens en meisjes spelen door elkaar. Elke speeldag komen dezelfde teams van verschillende clubs samen, steeds op een ander park.
De kinderen spelen enkel- en dubbelpartijen. Iedereen speelt meerdere wedstrijdjes op een ochtend. Elke wedstrijd gaat om 4 gewonnen games. Degene die het eerst 4 games heeft gewonnen, wint de wedstrijd.

In de Groene competitie spelen de kinderen wedstrijden op een hele baan met een hardere bal met groene stip. Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 kinderen. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
Elk team speelt in een poule met clubs uit de regio. Iedere speeldag is de tegenstander één team van een andere club. Het team speelt uit- en thuiswedstrijden. Per speeldag speelt een team vier enkel- en twee dubbelpartijen. De kinderen spelen maximaal 3 sets van elk 4 games. Wie twee sets wint, is de winnaar.